Stadswandelingen door Dordrecht
DORDT.NL heeft een paar stadswandelingen door Dordrecht samengesteld.
Deze wandelingen zijn niet verkrijgbaar bij de VVV.

De Hofroute (1,75 km - ca 60 minuten)
De eerste route is een echte binnenstadwandeling. U komt langs een aantal Dordtse hofjes (Regentenhof, Lenghenhof, Arend Maartenszhof, zelfs winkelcentrum Drievriendenhof en natuurlijk Het Hof. Bovendien ziet u de Kloostertuin, kunt u een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum, loopt langs de Voorstraatshaven en komt langs Ary Scheffer.

De Havenroute (4,5 km - ca 2,5 uur).
De tweede, langere, wandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen evenals het stadhuis.

De Dordtroute (7 km - ca 4 uur)
De langste wandeling (een combinatie van de Hofroute en van de Havenroute), maar dan ziet u ook bijna de hele binnenstad plus het havengebied. Na deze wandeling mag u zeggen dat u Dordrecht kent. hofjes, havens, musea, Grote Kerk, stadhuis, Ary Scheffer, gebroeders De Witt, ze komen allemaal aan bod.
LET OP: uitgeprint beslaat deze wandeling 25 pagina's!

De Waterbusroute (4 km - ca 2,5 uur)
Een bijzondere route met de aanlegplaats van de Waterbus aan de Merwekade als start- en eindpunt. De wandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen evenals het stadhuis.

Wandelen en varen
Dordrecht is een echte waterstad. Het drukste rivierenknooppunt van Europa, Oud Maas, Beneden Merwede, Noord en natuurlijk de havens. Er zijn rondvaarten door de stad en door de Biesbosch. Wandelen en varen is een mooie combinatie om de stad te leren kennen. Er is een gecombineerde wandel/vaarroute. In de routes is een aantal rustpunten opgenomen, waar u een kop koffie of iets sterkers kunt gebruiken en waar u kunt lunchen en/of dineren.

DORDT.NL wenst u veel wandelplezier in de oudste stad van Holland.
Deze wandelingen zijn niet verkrijgbaar bij de VVV. Stadswandelingen Dordrecht
[ Deze pagina is onderdeel van DORDT.NL ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]

DORDT.NL